Scroll to top

Affirmationer för dig som är mamma

Här hittar du dina mamma affirmationer

Affirmationer eller mantran är ett väldigt effektivt verktyg för dig som önskar att bryta de normer och negativa tankemönster som lätt kan dyka upp och spöka när man nyligen blivit mamma. Helt plötsligt är det som att en port öppnats för alla möjliga personer och intryck omkring dig ska få lov att tycka till om precis allt. Och inte nog med det, men för dig som mamma så skapar du själv nya normer och jämförelser som du kanske inte alls känner att du kan leva upp till.

Man kan väldigt lätt hamna i stress och då är affirmationer ett bra sätt påminna dig själv om prioritera bort de oönskade tankar som du inte vill ska ta upp för mycket plats och energi. Genom att repetera positiva meddelanden till dig själv kan du rikta din energi (och frisätta de positiva ‘må bra’ hormonerna som dämpar stress och oro) åt rätt håll som ökar möjligheten till att du mår bättre. Det i sin tur ökar förutsättningarna att du uppnår dina mål som mamma istället för att låta stress och rädsla bli stoppklossar eller till och med orsaka destruktiva beteenden.

Sant: Hjärnan tror på det du lär den.
Om du matar hjärnan med rädslor, ångest och oro så blir det en realitet för hjärnan att tro på. Människans hjärna reagerar precis samma rent fysiskt i kroppen när den upplever en direkt fara (dvs ett rovdjur som jagar dig) och en indirekt fara (något som inte finns just nu, men kanske kan bli farligt dvs ångest, oro). Vi går ofta runt med kortison och adrenalin i kroppen som gör att kroppen går runt i ett överlevnadsläge istället för att energi prioriteras till andra viktiga funktioner som matsmältning, förbränning, frisättning av må bra hormoner mm. Våra tankar påverkar oss fysiskt mer än vad vi tror så börja idag med att lyfta dig själv och formatera om dina tankemönster och även ditt barns på längre sikt.

Affirmationer är bra för dig som vill bryta de negativa normer och rädslor som härjar i dagens värld kring födsel. Genom att repetera dina positiva meddelanden till dig själv kan du rikta din dagliga energi åt rätt håll som ökar möjligheten till att du dels mår bättre och stödjer födselprocessen genom att dina tankar och energi är positiva i stället för destruktiva.

Fakta 1: Vi kan inte tänka två tankar samtidigt.

Även om hjärnan kan lätt växla snabbt mellan olika tankar så kan vi inte tänka två på samma gång. Då hjälper det med enkla påminnelser om att växla till rätt tankar som får oss att må bra.

Fakta 2: Hjärnan tror på det du lär den.

Så om du matar hjärnan med negativitet, rädslor och oro så blir det en vana som hjärnan tror på. Det resulterar att du matar kroppen med negativa signaler från hjärnan som aktiverar destruktiva hormoner som adrenalin och cortison. Matar du istället med positivet, styrka och glädje så skickar hjärnan istället positiva signaler till kroppen som aktiverar kroppens egna smärtlindrings hormon endorfiner och självläknings hormon samt födsel hormonsystem oxytocin.

Våra hjärnor är otroligt kraftfulla verktyg och varje dag tänker vi tusentals medvetna och omedvetna tankar. Vissa av dessa tankar är positiva medan andra kanske är negativa. Det beror lite på hur man är som person och vilket sätt man har att se på saker. Ett sätt att medvetet påverka vad vi säger och tänker om oss själva är att använda sig av affirmationer. En affirmation är en medvetet vald, positiv instruktion till dig själv som hjälper dig att skapa det du vill ha. Man kan säga att affirmationer är positiva påståenden om dig själv eller saker i din omgivning som du sedan ska upprepa för dig själv i din vardag. Genom att upprepa dessa positiva saker om dig själv kommer du programmera ditt undermedvetna som sedan kommer påverka dig positivt. För att förankra affirmationen i dig själv kan du skriva den, läsa den, sätta upp den på någon synlig plats eller läsa in dem på band och lyssna på den ofta. Låt affirmationen slinka in i ditt undermedvetna med hjälp av upprepningens kraft och på så vis skapa en ny verklighet åt dig. Det är det du ofta tänker på som blir din verklighet.

Det som händer är du affirmerar är två saker…. du skapar en ny tanke i ditt undermedvetna som med repetition kommer bli starkare och starkare ungefär som när ett litet frö växer och så småningom blir en stor planta. Så växer sig också din affirmation stark och sedan tar den över den andra mindre positiva meningen, som när den inte får näring genom att du inte längre fokuserar på den, blir svagare och försvinner. När du affirmerar så höjs också din kropps energi och det kommer dra till dig nya resultat både i form av fler positiva människor, fler positiva situationer och du kommer märka att allt flyter på lättare i ditt liv.

Så en tanke och skörda en handling.

Så en handling och skörda en vana. 

Så en vana och skörda en personlighet. 

Så en personlighet och skörda ett livsöde.  

Related posts

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *