Scroll to top

 

Bli certifierad hypnobirthing instruktör i Sverige

 

Hypnobirthing har under de senaste åren blivit alltmer populärt i Sverige, och dess fördelar har upptäckts av en ökande mängd människor. Intresset växer även inom vården, och det finns nu möjlighet att bli diplomerad instruktör utan att resa utomlands. Hypnobaby samarbetar med KGHypnobirthing-institutet i London och håller nu live KGH-instruktörsutbildningar i Stockholm. Vi strävar efter att tillsammans med intresserade individer sprida denna fantastiska metod till fler blivande föräldrar och erbjuda en fullständig KGHypnobirthing-utbildning i Sverige.

Kursen inkluderar en online-hypnotherapy module och en online-birth module som grundläggande element. Båda modulerna kan genomföras i eget tempo hemifrån innan du påbörjar instruktörsutbildningsmodulen på plats. Kursen är godkänd av Royal College of Midwives i London och vi ser fram emot att dela denna banbrytande metod med dem som är intresserade och har möjlighet att bidra till att öka tillgängligheten för blivande föräldrar i Sverige.

För att boka plats till nästa utbildning, anmäl dig på kontakt formuläret här.

Kurs tillfällen:

Vår 2024: 21/5, 28/5, 4/6, 11/6 och 18/6 kl: 17:00- 21:00

Höst 2024: 14/8, 21/8, 28/8, 4/9 och 11/9 kl 09:00-14:00

Kurs på svenska via zoom med Frida Detter med KGHypnobirthing material på engelska.

Pris: 

14 500 sek (inkl moms) för dig som privatperson (ex moms för företag). Vid delbetalning maila för individuellt upplägg.

 

Vem riktar sig kursen till?

De som utbildar sig till hypnobirthing instruktörer kommer från olika bakgrunder, där var och en bidrar med sina erfarenheter och kunskap de förvärvar i KG Hypnobirthing-lärarutbildningen.

Kunskapen hos barnmorskor är enorm, men flera barnmorskor säger att de är förvånade över hur mycket de lär sig på en KGHypnobirthing lärarutbildning. De lär sig nya vinklar på födsel och den process de har arbetat med i åratal, och det förnyar visionen som fick dom att dra sig till yrket i första hand.

Obstetriker inser nu också fördelarna som Hypnobirthing ger och välkomnar möjligheten att få en ny syn på det område där de har kunskap och expertis.

En hypnoterapeut som kanske redan förstår sinnet/kroppens samverkan är förvånad över hur kraftfullt programmeringen av sinnet påverkar kroppens intuitiva respons.

En mamma som har fött barn med hypnobirthing förstår redan hur kraftfullt metoden fungerar eftersom hon förmodligen upplevt det i praktiken. Hon kan redan anatomin och fysiologin, teorin och praktiken, och hennes erfarenhet kan vara en inspiration för andra kvinnor.

Alla dessa människor som utbildat sig inom hypnobirting gör skillnad för kvinnors och deras barns liv.

Kursen gör det möjligt för dig att kunna lära ut:

 • Anledningarna till varför KGHypnobirthing är så effektivt
 • Skillnaden mellan en naturlig och medicinsk förlossning
 • Kroppens naturliga effektivitet och bekvämlighet under födseln
 • Enkelheten i en fysiologisk och lugn födsel och hur man uppnår den
 • Tankens kraft
 • Hur man bygger upp självförtroende och släpper rädslor
 • Hur man använder KG Hypnobirthings principer under förlossningen
 • Partnerns/ stödpersonens betydelse och hur hen kan stödja mamman
 • Relationen mellan mamma, pappa och bebis
 • Näring under graviditeten

 

Kurs innehåll:

 • 20 timmar kurs via Zoom (ev på plats).
 • Online Hypnotherapy for Hypnobirthing module (som du gör hemifrån innan kurs start)
 • Online Birthing Foundation module (som du gör hemifrån innan kurs start- gäller ej utbildade barnmorskor)
 • Instruktörs material (på engelska): Teacher Folder Manual, Parent Folder & tillgång till The KGH Teachers’ area upp till 1 års tid.
 • Möjlighet att delbetala kursavgift.
 • Nätverka med andra Hypnobirthing instruktörer i världen via privata KGHypnobirthing grupper på sociala medier.
 • Business Support: Stöd och tips on hur du kommer igång med din egna verksamhet

Kursens upplägg:

 1. Self study: Birthing foundation: Innan du börjar kursen behöver du ha en grundläggande förståelse för anatomi och fysiologi av födelse- och barnmorskepraktik, så att du till fullo förstår logiken i hypnobirthing, hur det påverkar kroppen och hormonerna, och varför det är så kraftfullt och effektivt. Denna modul innehåller principerna för fysiologisk födsel. Barnmorskor, förlossningsläkare eller personer som har en fördjupad utbildning i förlossning behöver inte göra denna modul, även om många bestämmer sig för att de skulle vilja ta den här modulen eftersom de upptäcker att de lär sig att se på saker på ett annorlunda sätt än enbart det kliniska.
  Birthing Foundation är video inspelat material med Katharine Graves, Elizabeth Nightingale RM och Kemi Johnson RM. Det kommer att ta dig cirka två kvällar att slutföra denna del. Denna modul kommer då att vara permanent tillgänglig för din referens.
  Det är ett krav för att starta KG Hypnobirthing Teacher Training Module att du har genomfört modulerna Hypnotherapy for Hypnobirthing och Birthing Foundation först (såvida du inte har rätt till undantag från någon av dessa moduler).
 2. Self-study: Hypnotherapy for Hypnobirthing: Vem som helst kan läsa ett manus för hypnoterapi, men om du ska förstå kursen som du tränar på att presentera istället för att bara administrera den utan att lösa, måste du ha en djupare förståelse för hur och varför den fungerar så bra, och erfarenhet av att leverera och erfara hypnoterapi. Vi tar vårt ansvar för att skapa kursen och att utbilda lärare på allvar. Det tar ungefär en kväll att genomföra onlinekursen Hypnotherapy for Hypnobirthing, med ytterligare en kväll för att genomföra de övningar du ombeds göra på kursen. Om du är en hypnoterapeut behöver du inte slutföra denna modul.
 3. Live kurs med instruktör: Antingen via zoom eller ansikte mot ansikte (beror på antal) – båda täcker exakt samma innehåll men du väljer vilket som är mest bekvämt för dig. Denna modul är kärnan i KG Hypnobirthing Lärarutbildning. KG Hypnobirthing är mycket mer än ett fåtal tekniker att använda under förlossningen. Om det var allt skulle vi kunna lära dig på en halv dag. Det är ett komplett förlossningsprogram som är logiskt och djupgående. Hypnobirthing förändrar i grunden en kvinnas verklighet så att hon släpper rädsla, litar på sina instinkter och lär sig att arbeta med sin kropp. Det är viktigt att förstå hur systemet som hon befinner sig i fungerar, så att hon känner till de alternativ som finns för henne och konsekvenserna av hennes val.Alla våra kurser är utformade för att ge dig det bästa stödet från din lärare. Vi ser till att du blir väl omhändertagen och får den allra bästa utbildningen och vårt stöd fortsätter att finnas tillgängligt för dig efter kursen.
 4. KGH test & certifikat: I slutet av kursen finns en öppen bokbedömning som du kan göra på din egen tid. Syftet är att göra det möjligt för dig att gå igenom materialet som ingår i kursen så att du känner dig säker på att du har det “till hands” redo att undervisa din första kurs. Detta är inte en akademisk avhandling, utan snarare en praktisk demonstration av kunskap och förståelse. När du har slutfört dessa 4 moduler och fått din bedömning markerad kommer du att få ett KGH-diplom och certifieras att undervisa som en KGH-ackrediterad lärare. Du har rätt att använda bokstäverna DipHB(KGH) efter ditt namn som beteckning på kvaliteten på din kunskap och utbildning.
 5. Online instruktör och verksamhets stöd: Efter avslutad kurs får du tillgång till KGH-kontoret (London) för företagsstöd, kopior av allt läromedel du behöver för att komma igång och rejäla rabatter i KGH-butiken. Du är också inbjuden att gå med i följande supportgrupper: KGH Teachers: En privat Facebook-grupp där nuvarande lärare kan diskutera frågor som rör deras hypnobirthing-undervisning och lära av andra lärares erfarenheter.
  Hypnobirthing Group: En offentlig Facebook-grupp för att uppmuntra till allmän diskussion kring hypnobirthing och förlossning – alla frågor som rör graviditet som gravida kvinnor och deras partner kan ställa. Vi bjuder in alla par vi undervisar till denna grupp så att de blir en del av vår ständigt växande familj och sprider kunskapen om hypnobirthing till människor som ännu inte har hört talas om det.

För att boka maila frida@hypnobaby.se eller anmäl intresse via kontakt formuläret.

Kontakta oss / Boka instruktör kurs