fbpx
Scroll to top
en sv
Andrea Christensen, Hemmafödsel, Nacka
Hypnobaby: Celine

Det blev en planerad hemmafödsel och allt har gått super! Hon föddes 12 dagar över tiden så började bli lite orolig att jag skulle behöva bli igångsatt men icke.

Från att barnmorskan kom så va hon ute på 2,5h (min andra barnmorska hann fram precis när hon va ute). Öppnade mig från 5 till 10 cm på 1h och 45 min när första barnmorskan kommit så det gick snabbt. Emil hann knappt fatta vad som hände för mitt vatten gick när jag krystade ut henne och han gick och väntade på vattenavgång ”så förlossningen skulle starta” haha. Är så glad och nöjd över att jag vågade föda hemma trots att det va första gången!

Tusen tack för all pepp under din kurs och hoppas allt är bra med dig!

Klara Svensson, 'Trettio plus trevar' podden
Hypnobaby: Sam

Nånstans i mitten av min andra graviditet, med min andra pojkvän som nu skulle få sitt första barn, läste jag en artikel i en gravidtidning. Där hade en reporter testat olika förberedelseformer, bland annat hypnobirthing. Och hon rekommenderade den starkt. Den här gången tänkte jag inte vara för cool för kurs, så jag anmälde oss.

Plötsligt befann vi oss i ett rum, mittemot varandra, på varsin stol. Jag och min kille andades i takt. Vi smekte varandra och tränade på affirmationer. Vi gick igenom grundligt hur psyket påverkar kroppen fysiskt, och hur rädsla kan blocka en fullt fungerande kvinnokropp från att göra det den faktiskt kan även om den ligger i koma: föda barn.

Hypnobirthing fokuserade väldigt mycket på hur mamma och bebis samverkar och att förlossningen är ett samarbete. Det här är naturligt. Kroppen vet vad den ska göra. Lita på kroppen. Naturligt, naturligt, naturligt. Lugn och trygg. Kursen lärde ut väldigt bra avslappningsmanus som jag och min kille tränade på nästan varje kväll. Det absolut viktigaste inom hypnobirthing är att träna på hur man klarar ändrade förutsättningar. Det blir aldrig som man tänkt sig. Och det i sig behöver inte vara dåligt.

Släpp kontrollen och låt kroppen visa vägen. Det låter oerhört flummigt men kroppen vet vad den ska göra. Din hjärna sätter bara mentala krokben för dig, koppla bort den! Med facit i hand måste jag säga att hypnobirthing var verkligen värt det. Det vaggade in mig och min kille i rätt mode.

Karin Sjunnesson, Stockholm

Förra onsdagen kom vår flicka till slut. Nära två veckor över tiden. Glad jag slapp starta igångsättning som då skulle ske på torsdagen. Jag körde andnings/avslappningsövningarna och hypno filerna och klarade mig till krystvärkarna då jag bad om att få pröva lite lustgas.

Framför allt tyckte jag att kursen gav styrka mentalt, så jag kände mig stark i det hänseendet trots att jag i stort sett varit sjuk i 1 månad fram till förlossning. Så nöjd jag gick din kurs helt enkelt!

Evelina Lundmarck, Stockholm
Hypnobaby: Vide

Allt gick jättebra – vattnet gick under natten till söndagen och 27/5 kl 19 var han ute.

Vill tacka för väldigt bra verktyg vi fick med oss – vad som var allra mest värdefullt var hur mitt och Jespers samarbete fungera efter att vi pratat igenom mycket och även övat hemma på massage och läst mycket av texterna. – vi var ett team och fick sköta oss ganska mycket själva och han är super stolt över att han också får beröm i journalen.

Inne vid 14.30 var jag öppen 4 cm och hoppade ner i badet . Jesper släckte ner och tände våra batteriljus och satte på musik — Sigur Ros som vi också lyssnat på hemma under morgonen. Badade 2h och somnade mellan varje värk — så lyckades verkligen slappna av i pauserna. Var liksom inte beredd på trycken som kom- går ju inte att föreställa sig förrens man är i det. Grymt coolt! Jesper var hela tiden precis bredvid och påminde mig om att andas djupt och låta mörkt.

Efter någon timma var det dags att krysta och då flyttade vi till pallen där han sen också föddes. 2900g och 49cm perfektion! Navelsträngen fick sitta kvar 40 min, hud mot hud i 2h innan de vägde och mätte.

Jag var aldrig rädd eller kände att jag inte ville och jag tror att det hjälpte så det gick ganska snabbt och det är tack vare din kurs. Amningen fungerade också från första sekunden och han är en lugn nöjd bebis – kanske från all avslappning 🙂

Är sjukt impad av alla ladies och rekommenderar verkligen hypnobirthing för att just tro på sig själv, aldrig tveka och för att jobba ihop sig som ett team.

Loo Thoren, Simrishamn
Hypnobaby: Laleh

Fredagskvällen den 20e juli började jag känna av sammandragningar som sedan höll i sig hela natten. Fick inte sovit något utan låg och lyssnade på meditationerna och andades. Framåt morgontimmarna så blev det svårare att hantera det själv så väckte Armin som stöttade mig fram tills att vi åkte in till Ystad vid 7-tiden. Då var jag öppen 5 cm och vi fick stanna.

Första tiden var det uthärdligt. Försökte vila och badade lite vilket var så skönt. Sedan blev det mer och mer intensivt och vid 16 gick vattnet som då var mekoniumfärgat. Vid en undersökning så visade det sig att lillan låg i säte! Var tydligen lättare att känna när vattnet var borta eftersom vi hade fått bekräftat tidigare att hon var fixerad med huvudet nedåt…

Här var jag tvungen att besluta om jag ville göra akut kejsarsnitt – vilket barnmorskan och läkaren tydligt antydde att jag borde. Tillhör inte rutinerna i Ystad att föda i säte, speciellt inte som förstföderska. En del av mig ville skrika JA söv ner mig o snitta mig! Men Armin påminde mig om att kroppen klarar av det och jag ville ju verkligen föda vaginalt så vi bad om det.

Därefter dröjde det ca två timmar tills jag var helt öppen och fick börja krysta. Äntligen kände jag, då jag senaste timmen haft extremt svårt att stå emot trycket nedåt. Blev helt överrumplad! Men jag slapp både dropp och klipp och var så lättad när hon kom ut. Hon skrek direkt och kom upp på mitt bröst. Jag störtbölade och kände hur endorfinerna gick i taket. Sån mäktig upplevelse!

Är så tacksam att jag vågade tro på mig själv o min kropp och att jag hade världens bästa stöd vid min sida som gjorde sitt yttersta. Det kändes verkligen som att vi klarade tillsammans, vi tre!

Tack för en jättebra kurs! Hjälpte mig jättemycket 🙂

Lina Boström, Stockholm
Hypnobaby: Mio

Vår fina son föddes i maj och allt gick jättebra. Vi gick kursen hypnobaby i mars. Den gjorde att jag kände mig väl förberedd och jag använde mig av ljudfilerna från kursen både inför och under födelsen. Jag är så stolt över mig själv, min kille och vår son och hur vi samarbetade. Jag fick föda i en födelsepool på bb, min dröm. I vattnet kände jag att jag hade kontroll, kunde slappna av och meditera. Vattnet gick 14:00 och han föddes 00:32, det kändes som att det gick fort. Jag hade kontakt med min kropp och min bebis.

Tusen tack för en superbra kurs som gav mig verktyg, pepp och stöd!