Scroll to top

Frida Detter, Grundare av Hypnobaby
Hypnobabies: Odin, Ibsen, Monti och Faye

Mitt namn är Frida Detter och jag är diplomerad inom holistiskt födande genom KG Hypnobirthing programmet i London. Jag har coachat blivande föräldrar i Sverige sedan 2016 med att ta kontroll över sin egen födsel, bli fri från rädslor och bygga självförtroende samt tillit för kroppens fantastiska förmåga att kunna föda ostört.

Genom den erfarenhet och utbildning som jag har vill jag hjälpa dig med de bästa verktygen så att du också får chansen att uppleva en positiv födsel där du och din partner känner att ni äger processen och tog beslut baserat på era villkor och önskemål.
Efter flera år utomlands flyttade jag och min man till Stockholm år 2013 där vi numera bor med våra barn Odin (2013), Ibsen (2015), Monti (2017) och Faye (2021).

När jag var gravid med mitt första barn i London var jag rädd och orolig både för komplikationer och smärtan från en fysiologisk, vaginal födsel. Under en lång period funderade jag på vägar att kunna få till ett planerat snitt så att jag kunde undvikaalla rädslor jag hade inför en helt oförutsägbar händelse som jag inte skulle kunna kontrollera själv. Efter några månader in på graviditeten tipsade e n kollega mig om Hypnobirthing vilket till en början lät flummigt för både mig och min man. Men eftersom att jag praktiserat yoga i flera år, så kändes samarbetet mellan kropp, själ och sinne som ett naturligt val. Vi bokade in oss på en helgkurs i London och efteråt fick jag betydligt mer tillit till min förmåga att kunna föda fysiologiskt, mina rädslor hade blivit ersatta med hopp och positiv energi och vi kände oss både lugna inför förlossningen. Jag såg till och med fram emot det och det var verkligen en game changer!

Jag har använt mig av andningen, affirmationerna och alla avslappningsövningarna till alla fyra födslar som blev fantastiska utan medicinsk smärtlindring, komplikationer eller några bristningar. Barnens hjärtslag var lugna hela förloppet och de kom ut helt utan stress. Min man kände också att han fick en tydlig roll genom hela processen. Två av våra barn föddes hemma enligt plan vilket förhöjde upplevelsen till en helt annan nivå. Hemma kunde vi vara helt ostörda och känna att Ben kunde hjälpa mig frisätta oxytocin med hjälp av all möjlig sexuell stimulans som är svårare på sjukhus.

2015 insåg jag att det fanns behov för att informera kvinnor om metoden och konceptet att föda ostört för att vi faktiskt kan. Vi kvinnor blir ofta bemötta med ett tvivel om att vi kan föda själva och därför pratas det mer kring vilken medicinsk assistens vi tror att vi kommer behöva trots att vi inte är sjuka. Tvärtom är vi en del av något helt normalt enligt naturens gång.  Jag startade Hypnobaby och började coacha 2016 för att hjälpa kvinnor och deras partners att få hopp om att positiva födsel upplevelser finns och kan ske om man bara vågar tro på det. Kursen härstammar från KG Hypnobirthing Institute programmet och är godkänt av The Royal College of Midwives i Storbritannien.

bid
FRIDA-DETTER