Scroll to top

Asabea, folkets barnmorska föder sin pojke hemma med hjälp av Hypnobirthing.

Asabea, folkets barnmorska föder sin pojke hemma med hjälp av Hypnobaby kurs.

I våras kom jag hem till Asabea och fick träffa hennes underbara systrar och man som alla ville lära sig Hypnobirthing metoden för att kunna styrka deras förberedelse för en lugn och positiv hemmafödsel. Ni kan läsa om hennes födsel på hennes instagram konto @asabea samt blog www.asabea.baaam.se

Här är hennes berättelse om hur hon upplevde att Hypnobirthing hjälpte henne

Det råd jag fick från Frida som jag verkligen tog till mig var att använda mig av de tekniker jag lärt mig från hypnobirthing redan tidigt under förlossningsförloppet. Att redan i starten gå in i mig själv och hitta lugnet. Det var väldigt värdefullt för mig under min födsel eftersom det skulle visa sig att den gick snabbt, men i och med att jag gick in i mig själv och började arbeta med värkarna i ett tidigt skede blev jag aldrig överrumplad när smärtan eskalerade.

Under graviditeten lyssnade jag dagligen med på de ljudfiler jag fått av Frida. De hjälpte mig att visualisera hur jag ville ha min födsel och ge mig en positiv inställning till den. De hjälpte mig även öva på djup aktiv avslappning som jag sen använde mig av för att kunna hantera värkarna. Ett annat råd jag fick av Frida som var till stor hjälp var användandet av positiva affirmationer. Hon sa att jag skulle skriva mer affirmationer kring mig födsel och sätta upp dem över hela lägenheten där jag ofta kunde se dem. Det gjorde jag och det var tydligt under födseln hur de satt sig i mitt undermedvetna för jag hörde affirmationerna i bakhuvudet hela tiden. Det var fantastiskt. Exempel på några av mina affirmationer:

”Smärtan är inte farlig”

”Jag vågar låta kroppen föda”

”Jag litar på alla runtomkring mig”

”Kraften i värkarna är inte starkare än mig, kraften kommer från mig”

”Jag och mitt barn gör det här tillsammans”.

Asabea Britton

Post a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *